Kezdőoldal > A rendszer összeszerelése

A rendszer összeszerelése

< Anyagigény összeállítása

Beállítás, programozás >

Ha minden jól megy, hamarosan megkapja a rendszer összerakásához szükséges anyagokat. Ezek után kezdődhet a rendszer telepítése.

1. Ásási nyomvonal kijelölése

Az elkészített rajz alapján mérőszalag és karók segítségével jelölje ki a szórófejek leendő helyét. Ügyeljen arra, hogy a fejek pontosan oda kerüljenek, ahol a rajzon vannak. A fejek helyének meghatározása után érdemes zsinór segítségével a csőhálózat helyét is kijelölni.

2. Árkok kiásása

Ha már egy füvesített területen dolgozunk, akkor ajánlott fóliacsík kiterítése, hogy könnyebb legyen a föld visszahelyezése. A füvet kikockázva tegye az árok egyik oldalára, a talajt a másikra. Ha nincs füvesítve, de elő van készítve a terület, akkor a jobb minőségű feltalajt az egyik, a gyengébb altalajt a másik oldalra pakolja. Ásási mélység: 40-50 cm. Ügyeljen arra, hogy a terület a szeleposztó felé enyhén lejtsen.

3. Csövek fektetése

Miután kiásta az árkokat, fektesse be a vastag 32-es csöveket. A méretre vágáshoz használjon speciális csővágó ollót, vagy éles kést. Ügyeljen a keze épségére. A mágnesszelep egységcsomagban talál csőzáró dugót, azzal tudja a csövek végét lezárni. Minden csőre több helyen írja rá, hogy melyik körhöz tartozik, később fontos lesz a szórófejek beszerelésénél. Az árokba a csöveket szépen, egymás mellé fektetve helyezze el. Lehetőség szerint kerülje a keresztezéseket.

4. Szórófejek beszerelése

Minden szórófej beszereléshez szükséges anyag benne van az egységcsomagban, kivéve a csövet. Azt minden fejnél külön kell méretre vágni.
A szerelés menete:

  1. Csavarozza fel a nyeregidomot a 32-es csőre úgy, hogy a menetes nyílás a szórófej helye felé nézzen.
  2. Fúró segítségével fúrja ki a menetes részen keresztül a 32-es csövet. Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg sem a menetet, sem a cső szemközti falát.
  3. A KPE átmenet menetes végére tekerjen fel 20 tekerés teflont, majd kézzel hajtsa bele a nyeregidom menetes részébe, amennyire csak tudja.
  4. A KPE könyök menetes végére tekerjen fel 7 tekerés teflont, majd hajtsa bele a szórófej aljába. Ne feszítse túl, különben a szórófej alja elrepedhet.
  5. Csatlakoztassa a 20-as csövet a KPE könyökhöz.
  6. Igazítsa a szórófejet a végleges helyére, állítsa be a szintet, és rögzítse a talajjal.
  7. Tekerjen le annyi 20-as csövet, hogy elég legyen a 32-es csatlakozásig. Vágja méretre, és csatlakoztassa.

Miután végzett az összes fej beszerelésével, temesse vissza az árkot. Végezzen alapos tömörítést, hogy a talaj ne süllyedjen meg a későbbiek során.

5. Szeleposztó beszerelése és vízbekötés

A vízbekötés indító készlete tartalmazza az összes olyan alkatrészt, amire szükség van, illetve a fagytalanító készletet is. Előfordulhat, hogy bizonyos helyeket 32-es csővel ki kell egészíteni. A mágnesszelep készlet tartalmazza az elosztáshoz szükséges összes alkatrészt. A mellékelt szerelési rajz szerint szerelje össze. A teflonozott részeket érdemes fogóval összehúzni, a többit elég csak kézzel. A 32-es csöveket csatlakoztassa a mágnesszelep kimenő oldalához. Csatlakoztassa a vízmentes csatlakozókkal a vezérlő kábelt a mágnesszelepek tekercseihez, a vezérlő automatika leírásának megfelelően. Helyezze nyomás alá a rendszert, ellenőrizze, hogy van-e csepegés. Szükség esetén húzza meg a kötéseket, vagy tömítsen újra. Ha kérdése, problémája merül fel, hívja a Poliext Csövek Kft munkatársait, készséggel állnak rendelkezésre.

< Anyagigény összeállítása

Beállítás, programozás >

+36 76 415-770