Kezdőoldal > Események és hírek > Külpiaci megjelenés pályázat 2016

Események és hírek

Külpiaci megjelenés pályázat 2016

Hatékony külpiaci marketing tevékenység megvalósítása a POLIEXT Kft. projektjében, a versenyképesség növelése érdekében

Cégünk elnyerte a „A POLIEXT CSÖVEK Kft. hatékony külpiaci megjelenése és nemzetközi kiállításokon való részvétele a 2016. évben." pályázatot.

Fontosabb adatok:
A kedvezményezett neve: Poliext Csövek Kft.
Program név: Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program
Projekt címe: „A POLIEXT CSÖVEK Kft. hatékony külpiaci megjelenése és nemzetközi kiállításokon való részvétele a 2016. évben. ”
Kódszám: GINOP-1.3.1 -15-2015-00238. 
A szerződött támogatás összege: 13 630 114 Ft,
A Projekt tervezett fizikai befejezésének határideje: 2016.11.24
A támogatás mértéke százalékban: 50 %

Az alábbi kiállításokon vettünk részt:

1. ISH Frankfurt

A kétévente megrendezésre kerülő szakkiállítás a világ vezető rendezvénye, amelynek fókuszában a víz és energetika áll, minden kísérő iparággal együtt. A Poliext termékek szempontjából egy olyan speciális szegmense érhető el ez a rendezvény által a potenciális vásárlóknak, amely jó pozíciókat építhet ki a cég a kiváló ár/érték arányú termékekkel, az építőiparban használatos termékkörből.

 Nem csak a német piac feltérképezése és elérése szempontjából fontos a rendezvény, hiszen az összességében 2485 kiállítóból 1592 külföldi, illetve, a 198506 látogatóból 78304 külföldről, kifejezetten a vásár meglátogatásának céljából érkezett. Szakmai eloszlásban a látogatók 35%-az a szakmai felhasználói szektorból, 22%-a a gyártói szektorból, 11%-a pedig a nagykereskedelem/viszonteladói szektorból érkezett.

 2. EIMA Bologna

A világ legnagyobb mezőgazdasági és öntözéstechnikai kiállítás/vására, ahol lehetőségünk nyílik, az épület gépészet mellet, az agrárszektorban való üzleti kapcsolatok kialakítására, amely cégünk számára, mint egy fő termékcsoportunk áll fókuszban. A mezőgazdasági öntözés terén, hatalmas a verseny Európában, és ezen a kiállításon alkalmunk nyílik új termékekkel és fejlesztésekkel kapcsolatos piackutatás elkészítése az aktuális és jövőbeni ügyfeleinktől személyesen. Az elmúlt évben 140 országból 285000 látogató vett részt ezen a neves eseményen. A kiállítókterén 48 országból 1920 kiállítónak adott helyet és lehetőséget, hogy termékeiket ismertessék és a potenciális ügyfelekkel.

 3. MCE Milánó

A térség egyik legjelentősebb energetikai vására, ahol hűtés - fűtés és nem utolsó sorban a távfűtés kap szerepet ezen a kiállításon. Számunkra ez a kiállítás épületgépészeti szempontból lényeges. Polietilén csövek és Polipropilén gyorskötő idomok széles termékkínálatunk bemutatása, és az export értékesítés magasabb szintre való fejlesztés céljából preferáljuk a Milánói kiállítást. Ezen kiállítás alkalmával árajánlatot kalkulálunk a vevőnek és előzetes egyeztetéseket és tárgyalásokat bonyolítunk le.

 4. Smagua Zaragoza

Ez a kiállítás/vásár rendkívül fontos a Poliext számára, hiszen Spanyolországban az öntözés technikai és épületgépészeti piac nagyon erős. Jelen állás szerint, még nem sikerül viszonteladó céget felkutatunk, aki forgalmazná a termékeinket. Ezért fektetünk nagy hangsúlyt a fent említett országban rendezett/rendezendő kiállításokra.

Úgy gondoljuk, hogy ezen kiállítás alkalmával lehetőségünk nyílik, cégünk mind a két főbb profiljának ismertetésére és újabb üzleti kapcsolatok létesítésére.

 5. Indagra Bukarest

 Románia legnagyobb (700 kiállító, 41.000 nm kiállítási terület) és leglátogatottabb kiállítása (60.179 látogató) a mezőgazdaság és az élelmiszeripar éves találkozóhelyéül szolgál a térségben tevékenykedő iparági cégek számára. A szakmai szervezetek és az illetékes minisztérium támogatásával, részvételével megrendezett kiállítást idén is jelentős nemzetközi megjelenés, és kiemelt médiaérdeklődés jellemezte. Az elmúlt évben több és hosszadalmas tárgyalásokon vagyunk túl, amelyeknek köszönhetően számos új ügyféllel gazdagodtunk a Román piacon.

 6. Viroexpo Verőce

A vásár teljes ideje alatt hirdetményekkel és plakátokkal igyekeztünk felkelteni a figyelmet. Verőce (Virovitica) kiválóan alkalmas ezen előnyök kihasználására: mindössze néhány kilométerre a Horvát- Magyar határtól lehet egy olyan rendezvényen bemutatni a hazai termékeket és szolgáltatásokat, amely egy kifejezetten helyi rendezvényből nőtte ki magát nemzetközi szakvásárrá. A VIROEXPO elnevezésű általános vásáron tavaly 25 ország 782 kiállítója mutatkozott be közel 30.000 szakmai látogató előtt összességében 23500m2 kiállítói területen.

+36 76 415-770